Slimmerbespaard

Logo slimmerbespaard

Zonnepanelen kopen?

Bespaar tijd, geld én moeite door slimmerbespaard!
Vraag een offerte aan voor jouw Zonnepanelen!.

Snel, transparant en nauwkeurig gaan wij te werk! Dankzij onze specialisten bespaar jij binnenkort op energieprijzen😍😍.

Google beoordeling

4,8
4.8/5
Zonnepanelen

Zonnepanelen kopen

Wilt u zonnepanelen kopen? Dit is een slimme stap, of je nu je ecologische voetafdruk wilt verminderen of wilt besparen op je energierekening. (Wat tevens ook de grootste reden is om zonnepanelen aan te schaffen!) Als je geen ervaring hebt met installaties of geen zin hebt om het zelf te doen, is het laten installeren van zonnepanelen een goede optie!

Als je met de juiste bedrijf te maken hebt,  kan het je tot wel een derde van de totale kosten besparen, en het is een stressvrije keuze. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste zonnepanelen?

Zonnepanelen kosten

Laten we beginnen met het beantwoorden van de belangrijkste vraag: wat zijn de kosten van zonnepanelen? Het is belangrijk om te weten dat de totale investering kan variëren, afhankelijk van factoren zoals je energieverbruik, de keuze van de omvormer en het vermogen van de zonnepanelen. Bij ons kun je gratis offertes aanvragen en met verschillende specialisten spreken. Dit stelt je in staat om diverse opties te verkennen en de offertes te vergelijken, zodat je de exacte kosten voor jouw specifieke situatie kunt achterhalen. Het begint allemaal met het aanvragen van offertes om de juiste keuze te maken.

Welke zonnepanelen moet ik kiezen?

Je hebt besloten dat je zonnepanelen gaat kopen. Gefeliciteerd! Vaak stel je jezelf dan de vraag ‘welke zonnepanelen zijn geschikt voor mijn dak?’. Het daktype op zich heeft niet zo veel invloed op welk paneel je moet kiezen. Ga bij de keuze van een zonnepaneel uit van de volgende kenmerken:

Kleur en uiterlijk van zonnepanelen

Als je eerst de keuze voor een bepaald uiterlijk maakt, valt er al snel een groot deel van de zonnepanelen af.

Heb je een plat dak? Dan zal de kleur of het uiterlijk van het paneel niet zo veel uit maken. Je kunt dan kiezen voor een paneel met een witte backsheet. Deze panelen hebben vaak een iets hoger vermogen voor een gunstige prijs, omdat de cellen minder snel warm worden door de witte achtergrond. Ook een zilver frame is een optie. Het niet anodiseren van het frame scheelt een stap in het productieproces en heeft daardoor een gunstige invloed op de prijs.

Heb je een schuin dak? Dan kan het zijn dat het uiterlijk van een paneel er wel toe doet. Een full black paneel heeft zwarte cellen, een zwarte backsheet en een zwart frame. Deze zonnepanelen worden wat sneller warm door de zwarte kleur, en hebben daardoor vaak een wat lager piekvermogen.

Vermogen van de zonnepanelen

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in wattpiek (wp). Dit is het maximale vermogen dat het paneel produceert als alle omstandigheden perfect zijn. De zon moet dus in de goede hoek staan, de temperatuur moet precies goed zijn, er mag geen nevel in de lucht hangen, het zonnepaneel moet schoon zijn, etc.. Een zonnepaneel met een hoger vermogen kost vaak een beetje meer dan een paneel met een lager vermogen. Hoe belangrijk dit is hangt dus af van of je voldoende ruimte op je dak hebt om het gewenste vermogen op te wekken, of dat je juist ruimte te kort komt!

Wat betekent Tier 1?

We hebben de eerste selectie alvast voor je gemaakt door alleen ‘Tier 1’ zonnepanelen in ons assortiment op te nemen. Tier 1 is het stempel dat fabrikanten krijgen als uit het 3-maandelijkse onderzoek van Bloomberg blijkt dat ze financieel stabiel zijn. Alleen fabrikanten die minimaal 10 jaar bestaan komen in het onderzoek naar voren. Daardoor kunnen we vol vertrouwen achter onze merken staan.

Garantie op zonnepanelen

Als je op het paneel klikt zie je hoeveel jaar garantie zonnepanelen van de fabrikant meekrijgen. Vaak zie je een splitsing tussen de productgarantie (soldeerverbindingen, junctionbox, connectoren, etc.), en de opbrengstgarantie (hoeveel vermogen een paneel na een aantal jaren nog heeft). Sommige merken, zoals LG en Panasonic, bieden een langere garantieperiode aan.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Bepalen van het Aantal Zonnepanelen

Een belangrijke vraag bij de aanschaf van zonnepanelen is: hoeveel zonnepanelen heb je eigenlijk nodig? Meestal is de beschikbare ruimte op je dak de beperkende factor. Het is dus verstandig om eerst te onderzoeken hoeveel zonnepanelen er daadwerkelijk op je dak passen. Een standaard zonnepaneel heeft afmetingen van ongeveer 1 meter bij 1,7 meter, hoewel sommige panelen iets groter kunnen zijn. Daarom is het handig om eerst een keuze te maken voor een specifiek paneel.

  • Voor schuine daken is het aanbevolen om ongeveer 20 cm vanaf de dakrand vrij te houden, om rekening te houden met wind en het afvoeren van regenwater. Tussen de panelen is een ruimte van ongeveer 1,8 cm nodig.

  • Bij platte daken zijn de afstanden tot de dakrand anders. Als het dak 3 meter hoog is, houd dan 75 cm afstand aan; bij een dak van 6 meter hoog, houd 1,3 meter afstand aan vanwege windbelasting. Tussen de panelen in één rij is een klemruimte van 1,8 cm. Als je meerdere rijen plaatst, kun je kiezen voor tussenruimtes van 50 cm of 70 cm tussen gekoppelde rijen, of je kunt de rijen los van elkaar plaatsen als dat beter uitkomt. Het verkleinen van de tussenruimte kan echter leiden tot meer schaduw op de achterliggende rij, dus dit moet in overweging worden genomen.

Als je hulp nodig hebt bij het opstellen van een dakplan, kun je gerust een schets met de dakafmetingen naar ons sturen. Onze specialisten helpen graag bij het maken van een geschikt dakplan.

Energieverbruik in Kilowattuur (kWh) per Jaar

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is het belangrijk om te weten hoeveel elektriciteit je jaarlijks verbruikt in kilowattuur (kWh). Je kunt deze informatie vinden op de jaarlijkse eindafrekening van je energieleverancier. Houd er rekening mee dat het energieverbruik in de toekomst kan toenemen, dus het is verstandig om iets meer vermogen in zonnepanelen te investeren.

Oriëntatie en Hellingshoek

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van de oriëntatie en de hellingshoek. Hoewel er complexe berekeningen zijn om dit exact te bepalen, kun je een eenvoudige omrekenfactor gebruiken op basis van de oriëntatie en de hellingshoek. Het is belangrijk op te merken dat deze omrekenfactor geen rekening houdt met schaduw.

  • Bij een zuidelijke opstelling met een hellingshoek tussen de 10 en 45 graden kun je doorgaans een omrekenfactor van 0,9 hanteren. Als je bijvoorbeeld in totaal 2000 wattpiek installeert, kun je verwachten dat dit op jaarbasis ongeveer 1800 kWh oplevert.

  • Plaats je de zonnepanelen in een oost-west opstelling met een hellingshoek van 10 graden, dan kun je rekenen met een omrekenfactor van 0,85. Met 2000 wattpiek zou je dan ongeveer 1700 kWh per jaar kunnen opwekken.

Als je het gewenste aantal kWh in gedachten hebt, kun je de omrekenfactor gebruiken om het benodigde vermogen te berekenen. Stel dat je ongeveer 3000 kWh per jaar verbruikt en de zonnepanelen naar het zuiden zijn gericht met een hellingshoek van 13 graden, dan heb je ongeveer 3333 wattpiek nodig (3000 / 0,9). Als je bijvoorbeeld panelen van 335 wattpiek hebt, zul je ongeveer 10 zonnepanelen nodig hebben (3333 / 335).

Waarom Zonnepanelen?

Zonnepanelen bieden tal van voordelen die de moeite waard zijn om te overwegen. Ten eerste leveren ze schone en hernieuwbare energie, waardoor je je ecologische voetafdruk verkleint en bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Daarnaast besparen zonnepanelen op de lange termijn op je energierekening, waardoor ze een slimme financiële investering zijn. Ze verhogen de waarde van je huis en verminderen je afhankelijkheid van traditionele energiebronnen. Bovendien profiteer je van diverse stimuleringsregelingen en subsidies die de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker maken. Kortom, zonnepanelen zijn een duurzame keuze voor zowel het milieu als je portemonnee.

Zonnepanelen

Ontdek de talloze voordelen van Zonnepanelen.

Waarom zou je vandaag nog overwegen om bij ons een offerte aan te vragen en de mogelijkheid benutten om offertes te ontvangen van drie zeer gespecialiseerde bedrijven?​

We werken samen met ervaren en gespecialiseerde bedrijven die de kwaliteit van hun diensten hebben bewezen. Hierdoor ben je verzekerd van deskundige vakmensen van jouw project!

Je hoeft niet langer tijd te besteden aan het afzonderlijk benaderen van verschillende bedrijven. Wij regelen dit proces voor jou! Zodat jij je kunt richten op andere belangrijke zaken😉

Door meerdere offertes te ontvangen, kun je de prijzen vergelijken en de beste deal voor jouw budget vinden. Dit helpt je om geld te besparen! 😊

Het aanvragen van een offerte bij ons is snel en eenvoudig. Binnen de kortste tijd heb je meerdere offertes binnen handbereik!

Onze service is afgestemd op jouw behoeften. We zorgen ervoor dat de bedrijven die offertes uitbrengen, passen bij jouw specifieke projectvereisten.

Je weet dat je samenwerkt met betrouwbare professionals die jouw project tot succes zullen maken.

Voor- en nadelen Zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen

Soorten Zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen:

Uiterlijk: Polykristallijne zonnepanelen hebben zonnecellen die meestal een blauwachtige kleur hebben en een gebroken glasachtig uiterlijk hebben. De cellen hebben scherpe hoeken en kunnen er willekeurig uitzien.

Productieproces: De cellen worden gemaakt van meerdere siliciumkristallen, wat resulteert in een minder uniforme structuur dan monokristallijne cellen.

Efficiëntie: Over het algemeen zijn polykristallijne panelen iets minder efficiënt dan monokristallijne panelen, maar ze zijn kosteneffectiever.

Monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen

Zowel monokristallijne als polykristallijne zonnepanelen bestaan uit rechthoekige zonnecellen die aan elkaar zijn bevestigd om een zonnepaneel te vormen. Hier is een gedetailleerde beschrijving van de visuele verschillen en hoe ze werken:

Monokristallijne zonnepanelen:

Uiterlijk: Monokristallijne zonnepanelen hebben zonnecellen die er vaak diepzwart of donkerblauw uitzien. De cellen hebben afgeronde hoeken en zijn meestal uniform van kleur.

Productieproces: De cellen worden gemaakt van een enkel kristal van hoogwaardig silicium. Dit proces zorgt voor een uniforme structuur, wat resulteert in een efficiëntere energieopwekking.

Efficiëntie: Monokristallijne panelen zijn over het algemeen efficiënter dan polykristallijne panelen, met een hoger vermogensrendement per vierkante meter.

Jouw zonnepanelen samenstellen binnen 30 seconden
Stel hier onder jouw project samen

Slimmerbespaard zo gemakkelijk kan het zijn

Jij geeft aan wat je zoekt, en wij zorgen ervoor dat je in contact komt met een voortreffelijke en betrouwbare serviceprovider.

+ 0
Consumenten hebben via Slimmerbespaard een professional gevonden
+ 0
Geregistreerde Professionals die voor jou klaar staan
0 %
Klant-tevredenheid